گزارشی از نشست “چشم انداز صلح در افغانستان” با حضور رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان:
بازدیدها: 67
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان گفت: ۹۰ درصد افرادی که زیر پرچم داعش در افغانستان فعالیت میکنند مربوط به شبکه حقانی طالبان هستند.
به گزارش ایسنا، امرالله صالح در نشستی تحت عنوان «چشمانداز صلح در افغانستان» که یکشنبه شب و به همت انجمن علمی مطالعات صلح اندیشمندان برگزار شد، به بررسی وضعیت صلح در افغانستان پرداخت.
صالح خاطرنشان کرد: از سال ۱۹۷۶ شیرازه نظام دولتی در افغانستان از هم پاشید و سال ۱۹۷۹ که آمریکا به این کشور حمله کرد، به طور کلی سیستم دولتی افغانستان از بین رفت و در جامعه گسست ایجاد شد.
وی با اشاره به دلایل ناامنی در افغانستان ادامه داد: وجود گروههای تروریستی و افراطی در افغانستان باعث افزایش ناامنی در این کشور شده است.
صالح ادامه داد: طبق برآوردها طالبان بودجه ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلاری دارد که از طرق مختلف آنها را تامین میکند. حدود ۵۰ درصد بودجه طالبان از طریق پاکستان، یک بخش از باجگیری از موسسات و تجار، کشت خشخاش و … تامین میکند.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان با بیان اینکه “طالبان از ردههای مختلفی تشکیل شده است”، افزود: یک رده از رهبران آنها در پاکستان زندگی میکنند. رده دیگر فرماندهان میانیاند که بین افغانستان و پاکستان در تردد هستند و رده دیگران جنگجویانی هستند که در نهایت در جنگ کشته میشوند.
وی ادامه داد: ۳۰ هزار جنگجو که عضو طالبان محسوب میشوند از اول می تا اول اکتبر که در افغانستان فصل جنگ نا امیده میشود، میتوانند در هوای آزاد اقامت کرده و بجنگند.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان گفت: زمستانها فصل جنگ نیست و در این فصل رده دوم که فرماندهان میانی هستند به پاکستان بازمیگردند تا هم تحت آموزشهای جدید قرار بگیرند و هم تامین مالی شوند. اغلب سربازهای طالبان که در افغانستان به طور جدی زخمی میشوند، در پاکستان درمان میشوند.
وی ادامه داد: از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ چهار هزار نفر از فرماندهان طالبان توسط دولت مرکزی افغانستان کشته یا زخمی شدند.
صالح همچنین درخصوص راه حل مشکل طالبان در افغانستان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مشکل طالبان را حل کنیم مشخصا باید با پاکستان مسائلمان را حل کنیم.
این دیپلمات پیشین افغانستان در رابطه با مذاکره با سران طالبان افزود: گفتوگویی با سران پاکستان برگزار شد که در آن نشست سران پاکستان در بندهایی که اعلام شد تلویحا میخواستند سیاست خارجی افغانستان را بدست بگیرند. آنها میخواستند افغانستان رابطهاش با آمریکا را به حداقل برساند و خلائی که به واسطه نبود آمریکا از نظر قدرت در افغانستان بوجود میآید را با چین پر کنیم.
وی در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: باید بدانیم بیثباتی در افغانستان به همسایگانش از جمله ایران هم کشیده میشود و به همین دلیل به نفع آنها نیست که با طالبان ارتباط داشته باشند.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در رابطه با شباهت داعش و طالبان در پاکستان گفت: داعشی که در افغانستان حضور دارد، شاخه دیگری از همان طالبان بوده و با داعشی که در سوریه و عراق است فرق دارد ولی زیر پرچم داعش فعالیت میکند.
وی گفت: شیعهستیزی و کشتار شیعه که در سوریه و عراق توسط داعش رخ میدهد، در شمال افغانستان هم به دست طالبان انجام میشود.
صالح تصریح کرد: ۹۰ درصد افرادی که زیر پرچم داعش در افغانستان فعالیت میکنند مربوط به شبکه حقانی طالبان هستند.
وی درپایان در خصوص کمکهای انجام شده به افغانستان از سوی هند توضیح داد: سال گذشته هندوستان دو میلیارد به عنوان بازسازی افغانستان کمک کرد. با توجه به اینکه این کمک از سوی کشوری در منطقه که نیازهای ما را به خوبی میشناسد، انجام شده است، بسیار متفاوت از کمکهای آمریکا و غربیها خواهد بود.
منبع خبر : ایسنا