انجمن علمی مطالعات صلح ایران
برترگروه تخصصی ادبیات و صلحویژه

اعلام برندگان نخستین جایزه ادبی نوروز؛ سرمایه فرهنگی بستری برای توسعه همکاری‌های اقتصادی است

اخبار انجمن را همرسانی کنید.

بازدیدها: 28

به گزارش انجمن علمی مطالعات صلح ایران، به نقل از خبرگزاری ایراف، مراسم معرفی برگزیدگان نخستین جایزه ادبی نوروز، ویژه داستان کوتاه، در طی مراسمی غروب و شامگاه جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳ در موزه تصاویر معاصر تهران با حضور داوران و نویسندگان برگزار شد.

به گزارش ایراف؛ در فراخوان این مسابقه ادبی-فرهنگی بیش از صد نویسنده از کشورهای فارسی‌زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان، آثارشان را ارسال کرده بودند.

نهادهای فرهنگی خصوصی در ایران و افغانستان همچون خانه مولانا، انجمن علمی مطالعات صلح ایران، خردسرای فردوسی، انجمن پایندان، بنیاد رحمانی و موزه تصاویر معاصر برگزارکنندگان این مسابقه و برنامه بودند.

در مراسم “نخستین جایزه ادبی نوروز” ویژه داستان کوتاه، دکتر فامیار از اعضای هیات داوران به عنوان اولین سخنران این جلسه با بیان این نکته که خوانش داستان‌های ارسالی به این مسابقه، بهانه‌ خوبی برای وی بود که آشنایی بیشتری با کلمات و اصطلاحات رایج در افغانستان داشته باشد، اذعان داشت که گردش‌گری ادبی از تاثیرات مثبت برگزاری چنین همایش‌های ادبی-فرهنگی است که می‌تواند سرمایه فرهنگی را تبدیل به کالای اقتصادی هم بکند.

دکتر فامیار در ادامه به این نکته اشاره کرد که در جهان غرب بر اساس اتفاقات فرضی و خیالی در فضای رمان، رویدادهای بزرگ فرهنگی و اقتصادی شکل می‌گیرد و نتیجه آن، همدلی و نزدیکی بیشتر مردم‌هاست و جریان رسانه‌ها هم به وسعت و گستردگی آن را پوشش می‌دهند، حال آنکه ماهیت پیچیده نوروز و واقعیت بیرونی و درونی آن قابلیت بیشتری دارد که به کالای نمادین فرهنگی و اقتصادی و همدلی و نزدیکی بیشتر مردم این سه کشور فارسی زبان تبدیل شود.

 ثاقبی داراب، نماینده انجمن مولانا و یکی از نهادهای برگزارکننده هم به عنوان دومین سخنران، اظهار امیدواری کرد این همایش تسلسل پیدا کند و عنوان کرد که با توجه به استقبال بی‌نظیر شرکت‌کنندگان زن در این مسابقه، هیات برگزارکننده اقدام به افزایش تعداد برنده‌ها کرد.

دکتر آرزو اسلامی، از داوران این مسابقه ادبی هم به عنوان سخنران سوم با تاکید بر رسالت ادبیات در پاسداشت آیین‌ها و سنت‌ها، به ذکر نام نوروز در آثار ادبی گذشته و معاصر فارسی پرداخت و با اشاره‌ای به ادبیات فولکلور و دوبیتی‌های «لندی» در زنان افغانستان این آثار را این مورد تاثیرگذار توصیف کرد. وی همچنین آثار ارسالی در این مسابقه در این راستا موفق و قابل توجه دانست.

دو مورد درباره این همایش ادبی گفتنی است، با توجه به اسامی نهادهای برگزارکننده، این برنامه از طرف نهادهای خصوصی فرهنگی دو کشور برگزار شد و گرچه با حمایت و توان و امکانات و بضاعت مالی این نهادها به خوبی برگزار شد، اما به شدت جای خالی سازمان‌ها و موسسات نام‌آور و معتبر ادبی فرهنگی ایران در آن محسوس بود. 

و همین مورد می‌تواند سمت و سوی انتقادها را به سمت نهادهای دولتی بکشاند که  در برگزاری چنین برنامه‌های مثبت ادبی-فرهنگی که در تعاملات رایج روزمره بین مهاجرین و جامعه میزبان بهذشدت تاثیرگذار است، نقشی ندارند.

از طرف دیگر با توجه به حجم اندک تبلیغات این همایش ادبی، بسیاری از نویسندگان و پدیدآورندگان ادبی هردو کشور نیز در همایش حضور نداشتند که باید دلایل آن را در همین تبلیغات محدود برنامه جستجو کرد.

اسامی برگزیدگان نخستین جایزه ادبی نوروز، ویژه داستان کوتاه، به این شرح می‌باشد:

۱. دنیا اسکندرزاده، ایران

۲. نیلوفر نیک‌سیر، افغانستان

۳. سپیده نازیار، ایران

۴. شایق محمدی، افغانستان

۵. رزیتا صفری، افغانستان

۶. علی شادکام، ایران

۷. الهه زمان وزیری، ایران

۸. مریم کاظمی، افغانستان

۹.فرزانه باباجانی، ایران

۱۰. لطیفه سخی، افغانستان

۱۱. هنگامه خان بیگی، ایران

۱۲. خدیجه بهرامیان، افغانستان

فایل صوتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *